Antirasistisk Senter
HjemOm ossOm rasismeButikkKalenderEnglish

Ansatte Jeg er også norsk Si fra om rasisme Infobank Høringer Støtt Senteret Lenker Multimedia

Utdelingen av årets Benjaminpris

29. januar 2013

Benjaminprisen 2013_135x90Greveskogen videregående skole ved Tønsberg ble 28. januar tildelt Benjaminprisen for 2012, med en begrunnelse som vektlegger Greveskogens bevisste og aktive vilje til å jobbe mot de konkrete uttrykkene for rasisme og diskriminering som har vært aktuelle.

Det ble også vist til at de har gjort dette integrert og som en selvfølgelig del av skolens daglige virke, inkludert arbeidet med fag og kunnskapsformidling.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen overleverte med glede det hun kalte den "flotteste prisen noen kan få når man driver skole", og håpet denne ville inspirere skolen til å forplikte seg til å jobbe videre mot krenkende holdninger og handlinger, og med å si fra høyt og tydelig hver dag, i direkte møter men også på nett.

Rektor Hans Christian Voje takket med å si at skolen skal fortsette å formidle historisk bakgrunn for rasehat og diskriminering i ny og gammel form, skape et inkluderende og godt skolemiljø for alle uansett utseende, fagvalg, påkledning, kjønn eller seksuell orientering, og han takket skolens  og dyktige lærere og elever og spesielt det samfunnsfaglige miljøet.

Dette tvinger oss til å se framover, selv om vi husker tårene på Youngstorget, sa elevrådsformann Ivar André Slettedal og lovet at Benjaminprisen er begynnelsen på en enda mer utfordrende oppgave – å bli et toleransens fyrtårn, der alle elever trives, der annerledes er positivt, der alle har rett til å ytre seg, og der mobbing aldri får bryte ned menneskeverdet.

Greveskogen er den 11. mottaker av Benjaminprisen, som ble innstiftet til minne om Benjamin Hermansen, drept av nynazister en kald januarkveld i 2001, og ble første gang delt ut i 2002.

Les juryens begrunnelse her.

Bilde: Rektor Hans Christian Voje mottar prisen fra kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

 

dot  • Tip a friendTips en venn

Medieklipp

13. januar 2014
Kronprinsen kommer til Vestby
Tirsdag 28. januar vil Kronprins Haakon gjennomføre en Dignity Day på Vestby videregående skole i Akershus. I tillegg til Kronprinsen vil det komme eksterne veiledere fra blant annet Antirasistisk Senter.
12. november 2013
Fikk nye trusler etter NRK-intervju
Florence Aryanik skulle holde appell under Krystallnatt-markeringen, men trakk seg på grunn av drapstrusler. Etter å ha fortalt NRK om beslutningen, ble hun truet på nytt.
31. oktober 2013
Regjeringen holder hastemøte om radikalisering
Regjeringen er ikke fornøyd med de rødgrønnes innsats mot ekstremisme. Neste uke kaller justisministeren flere statsråder til et hastemøte om radikalisering. Antirasistisk Senter og andre organisasjoner som jobber mot ekstremisme er fornøyde med signalene fra den nye regjeringen.
18. oktober 2013
Kunnskapsministeren dropper støtte til "norsk-påbud" i skolegården
- Generelt tenker jeg at det er naturlig og gunstig at vi i størst mulig grad har et felles språk i skolen, men et forbud mot ulike språk i skolegården virker veldig overdrevet og veldig problematisk, uttaler leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til NRK.
11. oktober 2013
I kjølvannet av den «unge muslimske vekkelsen»
De aller færreste norske moskeer og muslimer vil forsvare steining for utroskap eller homoseksuell praksis i dag, skriver Marius Linge.
30. september 2013
Et godt pedagogisk eksempel på når man ikke skal bruke rasismebegrepet
Leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, er klar på at bussjåføren ikke hadde noen grunn til å kalle Anna rasist.
25. september 2013
PFU: Denne tegneserien er ikke rasistisk
Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener at Dagbladet ikke brøt god presseskikk ved å trykke en tegneseriestripe av Tomas Drefvelin.Nå uttrykker både Antirastisk Senter og Det Mosaiske Trossamfund skuffelse over PFUs konklusjon tirsdag.
20. september 2013
Flere utesteder kontrolleres for diskriminering
Dobbelt så mange steder er under lupen i år som i fjor. Osloby ble med på kontroll en fredag kveld.
18. september 2013
Kan borgerkrig bli reklame?
Gamestop Norge postet i dag dette bildet for å reklamere for dataspillet Grand Theft Auto 5. - Å bruke bilder fra en av verdens verste væpnede konflikter for å promotere et spill er ekstremt usmakelig, sier Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk senter, til Opplysningen 99,3.
19. august 2013
Hvor er antirasistene nå?
- Det er dessverre flere eksempler på at minoritetspolitikere i Frp møtes på et vis som gjør deres hudfarge og bakgrunn til et tema, noe som er uakseptabelt, uttaler leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til Dagbladet.

Flere saker.
Antirasistisk Senter, Storgata 25, Postboks 244, Sentrum, NO-0103 Oslo
Tlf.: +47 23 13 90 00, Fax: +47 23 13 90 13, e-post: epost@antirasistisk-senter.no