9 Mar 2017 | 

Podcast fra frokostmøte på kvinnedagen: De skamløses tid

På kvinnedagen 8. mars inviterte Nationaltheateret, Tankesmien Agenda og Antirasistisk Senter til frokostmøte, “De skamløses tid”. Her kan du høre og se opptak fra arrangementet.

Maria Wasvik

Redaktør

Maria Wasvik

Redaktør

Det er på tide å bli hørt, skrev Nancy Herz i Aftenposten i høst, om at mange fortsatt lever ufrie liv i Norge. Hvilken rolle spiller normbryterne? Hvilke normer er det viktigst å bryte i dagens Norge? Hvordan skal vi vinne kampen om alles rett til selv å definere hvem vi er?

På kvinnedagen 8. mars inviterte Nationaltheateret, Tankesmien Agenda og Antirasistisk Senter til frokostmøte, “De skamløses tid”. Kadra Yusuf, Sofia Srour, Lise Christoffersen, Nancy Herz, Bushra Ishaq, Anja Breien og Luca Dalen Espseth har alle kjempet mot undertrykkende normer, og møttes til samtale på Nationaltheateret. 

For de som ikke hadde anledning til å være med på møtet, eller ikke fikk tak i billett, gjorde vi opptak av samtalen. Podcast finnes her:

Del 1 “Hvordan kommer vi oss videre?”

Kadra Yusuf, Sofia Srour og Lise Christoffersen diskuterer hvordan vi skal komme videre. Stadig flere unge fra minoritetsmiljøer trosser trange normer i egne miljøer. Det finnes lover og hjelpeapparat. Likevel har vi langt igjen til kvinner og barn i alle miljøer har like muligheter til selv å velge i de viktigste spørsmålene i sine liv. Hva må skje i miljøene dette gjelder, og hva kan politikken og storsamfunnet gjøre? Marte Gerhardsen, leder i Tankesmien Agenda, ledet samtalen.

Del 2 “Å bryte normer”

Nancy Herz, Bushra Ishaq, Anja Breien og Luca Dalen Espseth vil snakke om hvordan de på ulike måter bryter med normer i egne miljøer eller i storsamfunnet, og konsekvensene det har hatt. Martine Aurdal, feminist og debattansansvarlig i Dagbladet er ordstyrer.

Samtalene ble også filmet og lagt ut på Youtube: “Frokostmøte på kvinnedagen: De skamløses tid

 

Takk til paneldeltakerne og alle som stilte opp!

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.