Antirasistisk Senter
HjemOm ossOm rasismeButikkKalenderEnglish

Ansatte Jeg er også norsk Si fra om rasisme Infobank Høringer Støtt Senteret Lenker Multimedia

Gi Yemane et verdig liv!
15. april 2014
Yemane Teferi_110x136 Yemane Teferi fra Eritrea har bodd i 22 år på asylmottak. Antirasistisk Senter har engasjert advokat for å ta saken hans til retten. Yemane trenger din støtte!

Problematisk å delta i debatter med nazistiske organisasjoner
1. april 2014
No racism - armer_140x105

Det er en grunn til at Borgervernet Rogaland var begeistret for å delta i debatten på Stavanger Kulturhus, Sølvberget. De var glade for å få arenaen, skriver Antirasistisk Senter i Stavanger Aftenblad.


Hvem føler ubehaget?
28. mars 2014
Rune Berglund Steen_128x92 Kongolandsbyen: Så langt ser ikke folk med rasistiske eller stereotypiske holdninger ut til å bli særlig provosert av prosjektet. De som blir provosert, er rasismens ofre, skriver Rune Berglund Steen i Dagbladet.

Yemane (56) har budd 24 år på asylmottak
28. mars 2014
Ei sjokkerande historie om ein tidlegare opposisjonell som har vore på flukt sidan 1974, seier Antirasistisk Senter.

H&M trekker tilbake plagg med David-stjerne og hodeskalle
28. mars 2014
Ervin Kohn, leder i det Mosaiske Trossamfunn og fungerende nestleder i Antirasistisk Senter, forstår hvorfor flere har reagert på plagget.

Kampen for barna
24. mars 2014
I 1814 hadde vi en jødeparagraf. I år trenger vi en paragraf som snur den på hodet - en paragraf som markerer grunnlovsjubileet med å åpne armene mot de lengeværende barna. (Appell av Rune Berglund Steen ved markering for humanitet utenfor Stortinget lørdag 22. mars.)

Kjendisene slår ring rundt Mo etter nettrasisme
17. mars 2014
Profilerte personer tar et kraftig oppgjør med norske holdninger: – De gjør skam på samfunnet vårt!

Stopp sulten på asylmottak
13. mars 2014

Beboere i asylmottak legger seg sultne. Vi mener det er uverdig både for beboerne og Norge at mennesker på flukt sulter. Vi krever at den økonomiske ytelsen økes. Skriv under på Norsk Folkehjelps kampanje "Stopp sult i mottak" her.


Nazistisk regjeringsdeltagelse
13. mars 2014
Forfatter Jo Eggen etterspør i Klassekampen 7. mars Antirasistisk Senters syn på nazisters deltagelse i den nye ukrainske regjeringen og norske myndigheters unnvikende holdning til dette. Det kan vanskelig være noen tvil om at vi er sterkt kritiske til enhver nazistisk deltagelse i maktutøvelse av noe slag, skriver Rune Berglund Steen i Klassekampen.

En forsterket innsats mot ekstremisme
6. mars 2014

- Vi må huske at det er av det ekstreme høyre at vi faktisk har blitt angrepet. Trusselen er ikke lenger hypotetisk. Å undervurdere trusselen fra det ekstreme høyre er en feil vi simpelthen ikke har lov til å gjenta, uttaler leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til Utrop.


PST frykter vold og hatreaksjoner
6. mars 2014

- Gjørv-kommisjonen slo fast at vi mislyktes som samfunn da vi ikke klarte å identifisere Anders Behring Breivik som en fare for samfunnet før det var for sent. Jeg blir litt redd for at vi kan mislykkes igjen, uttaler leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til Dagsavisen.


Er Norge virkelig "Putins Russland"?
6. mars 2014
I sitt essay 4. februar sammenlignet historiker Finn Olstad en kronikk om hatefulle ytringer skrevet av fire samfunnsdebattanter med embetsverket som forfulgte Marcus Thrane på 1800-tallet, sendte ham på tukthus i flere år og ila ham straffarbeid. Alt er faktisk feil med denne sammenligningen; verken aktørene som sammenlignes, ytringene de søkte å bekjempe eller virkemidlene de benyttet har noe vesentlig til felles, skriver leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, i Klassekampen.

Ingen løsning for de fleste lengeværende asylbarna
28. februar 2014

FrP, Høyre, KrF og Venstre har i dag lagt fram en ny avtale om asyl- og innvandringspolitikken. Sett fra asylsøkeres og innvandreres ståsted er det noe positivt og mye problematisk med avtalen.


Demonstrasjon mot rasisme og hatkriminalitet
25. februar 2014
Ingen skal utsettes for vold, trusler eller sjikane på grunn av sin hudfarge, seksuelle orientering, religiøse tro, kjønn eller funksjonshemming. Torsdag 27. februar klokken 17.00 samles vi på Jernbanetorget i Oslo for å markere at det er på tide med et krafttak mot hatkriminalitet.

Innsamlingsaksjon: Bli med i kampen mot høyreekstremisme i Tsjekkia
14. februar 2014
Tsjekkia har et økende problem med høyreekstremisme og nynazistiske grupperinger. De organiserer ukentlige demonstrasjoner i gatene i flere av landets største byer med skremmende bred oppslutning fra vanlige folk. Etter en pause i vinter begynner nå en ny runde med disse gateopprørene.

Charter for mangfold i arbeids- og næringslivet
19. februar 2014
I november 2013 lanserte Oslo kommune et mangfolds-charter for arbeids- og næringslivet i Oslo og omegn.

På tide å bli forbannet
18. februar 2014
Offentlighetens oppmerksomhet har fjernet seg sterkt fra høyreekstremisme siden 22. juli-terroren. 22. juli har blitt det vi knapt kan nevne, skriver Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter, i VG.

Medieklipp

13. januar 2014
Kronprinsen kommer til Vestby
Tirsdag 28. januar vil Kronprins Haakon gjennomføre en Dignity Day på Vestby videregående skole i Akershus. I tillegg til Kronprinsen vil det komme eksterne veiledere fra blant annet Antirasistisk Senter.
12. november 2013
Fikk nye trusler etter NRK-intervju
Florence Aryanik skulle holde appell under Krystallnatt-markeringen, men trakk seg på grunn av drapstrusler. Etter å ha fortalt NRK om beslutningen, ble hun truet på nytt.
31. oktober 2013
Regjeringen holder hastemøte om radikalisering
Regjeringen er ikke fornøyd med de rødgrønnes innsats mot ekstremisme. Neste uke kaller justisministeren flere statsråder til et hastemøte om radikalisering. Antirasistisk Senter og andre organisasjoner som jobber mot ekstremisme er fornøyde med signalene fra den nye regjeringen.
18. oktober 2013
Kunnskapsministeren dropper støtte til "norsk-påbud" i skolegården
- Generelt tenker jeg at det er naturlig og gunstig at vi i størst mulig grad har et felles språk i skolen, men et forbud mot ulike språk i skolegården virker veldig overdrevet og veldig problematisk, uttaler leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til NRK.
11. oktober 2013
I kjølvannet av den «unge muslimske vekkelsen»
De aller færreste norske moskeer og muslimer vil forsvare steining for utroskap eller homoseksuell praksis i dag, skriver Marius Linge.
30. september 2013
Et godt pedagogisk eksempel på når man ikke skal bruke rasismebegrepet
Leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, er klar på at bussjåføren ikke hadde noen grunn til å kalle Anna rasist.
25. september 2013
PFU: Denne tegneserien er ikke rasistisk
Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener at Dagbladet ikke brøt god presseskikk ved å trykke en tegneseriestripe av Tomas Drefvelin.Nå uttrykker både Antirastisk Senter og Det Mosaiske Trossamfund skuffelse over PFUs konklusjon tirsdag.
20. september 2013
Flere utesteder kontrolleres for diskriminering
Dobbelt så mange steder er under lupen i år som i fjor. Osloby ble med på kontroll en fredag kveld.
18. september 2013
Kan borgerkrig bli reklame?
Gamestop Norge postet i dag dette bildet for å reklamere for dataspillet Grand Theft Auto 5. - Å bruke bilder fra en av verdens verste væpnede konflikter for å promotere et spill er ekstremt usmakelig, sier Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk senter, til Opplysningen 99,3.
19. august 2013
Hvor er antirasistene nå?
- Det er dessverre flere eksempler på at minoritetspolitikere i Frp møtes på et vis som gjør deres hudfarge og bakgrunn til et tema, noe som er uakseptabelt, uttaler leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til Dagbladet.

Flere saker.
Antirasistisk Senter, Storgata 25, Postboks 244, Sentrum, NO-0103 Oslo
Tlf.: +47 23 13 90 00, Fax: +47 23 13 90 13, e-post: epost@antirasistisk-senter.no