Antirasistisk Senter
HjemOm ossOm rasismeButikkKalenderEnglish

Ansatte Jeg er også norsk Si fra om rasisme Infobank Høringer Støtt Senteret Lenker Multimedia

Diskriminering?

8. februar 2013

Rune_berglund_steen_90x120Jorunn Jasmin Oksvold skriver i Klassekampen 6. februar at det jobbes ”kontinuerlig” for å ”nekte Islam Net å holde foredrag” og at Islam Net utsettes for diskriminering. Ettersom vi er blant dem som har anbefalt at Høgskolen i Oslo ikke i ethvert tilfelle bør låne ut sine lokaler til Islam Net, finner vi det naturlig å kommentere påstanden, skriver Antirasistisk Senter i Klassekampen.

Først ønsker vi å stadfeste at Kaltham Alexander Lie kjemper en viktig kamp for homofiles rettigheter og krav på respekt. At han blir møtt av Oksvold med uforstående spørsmål om hvilken ”glede” det gir ham å tråkke på ”tusener av religiøse menneskers følelser”, vitner om en mangelfull forståelse av konseptet om åpen demokratisk debatt og en enda dårligere forståelse av utgangspunktet til en homofil aktivist som har kjent hatet på kroppen. Hvis man skal følge Oksvolds debattmåte, vil vi hevde at det er å tråkke på en god del følelser når Islam Net eksempelvis inviterer en foredragsholder til Høgskolen i Oslo som både mener at homofile, frafalne og ekteskapsbrytere helst bør henrettes som moralsk forkastelige individer, mens barneekteskap derimot er moralsk anbefalelsesverdig.

Enhver har rett til å inneha et (svært) konservativt religiøst ståsted. Derimot har ingen rett til ikke å møte motbør, spesielt ikke når man ønsker sine medmennesker drept. Man har heller ingen rett til å spre et slikt budskap hvor som helst og når som helst, eksempelvis i høyere læringsinstitusjoners lokaler. Møte- og forsamlingsretten innebærer rent juridisk ikke en rett til å møtes hvor som helst.

Det er ingen tvil om at mange norske muslimer, spesielt de som bærer synlige tegn på sin tro, blir utsatt for omfattende og tidvis grov diskriminering. Islam Net har imidlertid selv valgt å invitere en foredragsholder med ekstreme anskuelser, og Islam Nets leder har deretter valgt (på Dagsnytt Atten) å beskrive drap på frafalne som en del av en vakker helhet. Oksvold diskrediterer arbeidet mot diskriminering når hun påstår at kraftige og helt berettigede motreaksjoner mot så ekstreme holdninger utgjør ”diskriminering”.

Rune Berglund Steen, kommunikasjonsansvarlig, Antirasistisk Senter
 

dot  • Tip a friendTips en venn

Medieklipp

13. januar 2014
Kronprinsen kommer til Vestby
Tirsdag 28. januar vil Kronprins Haakon gjennomføre en Dignity Day på Vestby videregående skole i Akershus. I tillegg til Kronprinsen vil det komme eksterne veiledere fra blant annet Antirasistisk Senter.
12. november 2013
Fikk nye trusler etter NRK-intervju
Florence Aryanik skulle holde appell under Krystallnatt-markeringen, men trakk seg på grunn av drapstrusler. Etter å ha fortalt NRK om beslutningen, ble hun truet på nytt.
31. oktober 2013
Regjeringen holder hastemøte om radikalisering
Regjeringen er ikke fornøyd med de rødgrønnes innsats mot ekstremisme. Neste uke kaller justisministeren flere statsråder til et hastemøte om radikalisering. Antirasistisk Senter og andre organisasjoner som jobber mot ekstremisme er fornøyde med signalene fra den nye regjeringen.
18. oktober 2013
Kunnskapsministeren dropper støtte til "norsk-påbud" i skolegården
- Generelt tenker jeg at det er naturlig og gunstig at vi i størst mulig grad har et felles språk i skolen, men et forbud mot ulike språk i skolegården virker veldig overdrevet og veldig problematisk, uttaler leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til NRK.
11. oktober 2013
I kjølvannet av den «unge muslimske vekkelsen»
De aller færreste norske moskeer og muslimer vil forsvare steining for utroskap eller homoseksuell praksis i dag, skriver Marius Linge.
30. september 2013
Et godt pedagogisk eksempel på når man ikke skal bruke rasismebegrepet
Leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, er klar på at bussjåføren ikke hadde noen grunn til å kalle Anna rasist.
25. september 2013
PFU: Denne tegneserien er ikke rasistisk
Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener at Dagbladet ikke brøt god presseskikk ved å trykke en tegneseriestripe av Tomas Drefvelin.Nå uttrykker både Antirastisk Senter og Det Mosaiske Trossamfund skuffelse over PFUs konklusjon tirsdag.
20. september 2013
Flere utesteder kontrolleres for diskriminering
Dobbelt så mange steder er under lupen i år som i fjor. Osloby ble med på kontroll en fredag kveld.
18. september 2013
Kan borgerkrig bli reklame?
Gamestop Norge postet i dag dette bildet for å reklamere for dataspillet Grand Theft Auto 5. - Å bruke bilder fra en av verdens verste væpnede konflikter for å promotere et spill er ekstremt usmakelig, sier Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk senter, til Opplysningen 99,3.
19. august 2013
Hvor er antirasistene nå?
- Det er dessverre flere eksempler på at minoritetspolitikere i Frp møtes på et vis som gjør deres hudfarge og bakgrunn til et tema, noe som er uakseptabelt, uttaler leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til Dagbladet.

Flere saker.
Antirasistisk Senter, Storgata 25, Postboks 244, Sentrum, NO-0103 Oslo
Tlf.: +47 23 13 90 00, Fax: +47 23 13 90 13, e-post: epost@antirasistisk-senter.no