Antirasistisk Senter
HjemOm ossOm rasismeButikkKalenderEnglish

Ansatte Jeg er også norsk Si fra om rasisme Infobank Høringer Støtt Senteret Lenker Multimedia

Demonstrasjon mot rasisme og hatkriminalitet
25. februar 2014
Ingen skal utsettes for vold, trusler eller sjikane på grunn av sin hudfarge, seksuelle orientering, religiøse tro, kjønn eller funksjonshemming. Torsdag 27. februar klokken 17.00 samles vi på Jernbanetorget i Oslo for å markere at det er på tide med et krafttak mot hatkriminalitet.

Innsamlingsaksjon: Bli med i kampen mot høyreekstremisme i Tsjekkia
14. februar 2014
Tsjekkia har et økende problem med høyreekstremisme og nynazistiske grupperinger. De organiserer ukentlige demonstrasjoner i gatene i flere av landets største byer med skremmende bred oppslutning fra vanlige folk. Etter en pause i vinter begynner nå en ny runde med disse gateopprørene.

Charter for mangfold i arbeids- og næringslivet
19. februar 2014
I november 2013 lanserte Oslo kommune et mangfolds-charter for arbeids- og næringslivet i Oslo og omegn.

På tide å bli forbannet
18. februar 2014
Offentlighetens oppmerksomhet har fjernet seg sterkt fra høyreekstremisme siden 22. juli-terroren. 22. juli har blitt det vi knapt kan nevne, skriver Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter, i VG.

Frihet fra rasisme - en menneskerettighet
13. februar 2014
I dag, nesten 50 år etter at RDK ble vedtatt, er rasisme og etnisk diskriminering fortsatt et stort menneskerettighetsproblem i samtlige land og på alle samfunnsnivåer. Vi er langt unna en verden fri fra rasisme, og vi er langt fra en rasismefri hverdag i Norge, skriver Anne Marie Mollén, rådgiver i Antirasistisk Senter.

Redelighetens utmarsj
13. februar 2014

Klassekampens redaktør, Bjørgulv Braanen, hevder 11. februar at jeg har fremstilt historiker Finn Olstads essay og debattbok som «en direkte forlengelse av den høyreekstreme og rasistiske bloggosfæren». Det er uvisst hvor Braanen tar dette fra, siden jeg ikke har brukt noen av disse begrepene for å beskrive Olstads verk. Er Braanen ikke kjent med de grunnleggende begrepene på dette feltet, og forskjellene dem imellom? spør Rune Berglund Steen i Klassekampen.


Stopp hatprat-kampanjen er lansert!
13. februar 2014

På tirsdag lanserte Stopp hatprat-kampanjen sine nettsider på Litteraturhuset i Oslo. Kampanjen kjemper for menneskerettighetene og mot hatprat og rasisme på nett, og er den norske versjonen av Europarådets "No hate speech" kampanje.


Stopp Hatpraten!
13. februar 2014
˗ Det viktigste er å reagere, å vise motstand. Det er viktig for at de som hatprater skal oppleve at det de gjør ikke blir godtatt. Det er minst like viktig at de som utsettes for hatpratet ser at det finnes folk som støtter dem og som reagerer, sier Hafsa Maqbul fra Antirasistisk Senter til Fagforbundet Ungdom.

Den intellektuelle nedbyggingen
11. februar 2014

Historiker Finn Olstad bringer 4. februar den innvandrings-kritiske bloggosfæren inn på Klassekampens essayplass, skriver Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter, i Klassekampen.


- Det ser ut til at han ikke ville holde på lenger
Fyret.nu er slukket.
11. februar 2014
"Det symptomatiske er at folk bak nettstedet fjerner informasjon om seg selv når de pådrar seg oppmerksomhet", forteller Shoaib Sultan, rådgiver i Antirasistisk Senter, til Dagbladet.

Dieudonnés åpenbare antisemittisme
7. februar 2014

Marie-Christine Stigset forsøker, i et debattinnlegg 31. januar («Antisemittisme og ytringsfrihet»), å kontekstualisere den antisemittiske franske komikeren Dieudonné M’bala M’bala slik at han skal fremstå som et folkets talerør mot makten. Det er svært drøyt, skriver Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter i Morgenbladet.


Mimir Kristjánssons fengsel
3. februar 2014
Redaktør i Manifest Tidsskrift Mimir Kristjánsson går 29. januar inn for å forby å gi til tiggere, dette i en kronikk basert på uventet ensidig informasjon og tynne premisser, skriver Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter i VG.

Visekunstens «Fjordman»
31. januar 2014
Er Hans Rotmo mannen som kommer til å gjøre «landsforræder» til et mer akseptabelt begrep i norsk debatt etter 22. juli? spør Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter, i Morgenbladet.

Ytre høyre proffere på nett
31. januar 2014
Tiltalende design, godt språk og høyreradikalt innhold. Nettsteder med fremmedfiendtlig profil blir mer profesjonelle, skriver Klassekampen i dag.

– Dritt vi ikke vil ha
31. januar 2014
Dette er Norges mulighet til å si ifra om at vi ikke ville ha slike ytringer, sier nestleder ved Antirasistisk senter Ervin Kohn om trussel-rettssaken.

Brandengen skole fikk Benjaminprisen 2013
28. januar 2014

Spesielt god undervisning om rasisme og diskriminering til de aller yngste elevene var en av grunnene til at Brandengen skole i Drammen i dag fikk Benjaminprisen 2013. Mange gledet seg sammen med forventningsfulle skoleelever da skolen fikk overrakt prisen av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.


Medieklipp

13. januar 2014
Kronprinsen kommer til Vestby
Tirsdag 28. januar vil Kronprins Haakon gjennomføre en Dignity Day på Vestby videregående skole i Akershus. I tillegg til Kronprinsen vil det komme eksterne veiledere fra blant annet Antirasistisk Senter.
12. november 2013
Fikk nye trusler etter NRK-intervju
Florence Aryanik skulle holde appell under Krystallnatt-markeringen, men trakk seg på grunn av drapstrusler. Etter å ha fortalt NRK om beslutningen, ble hun truet på nytt.
31. oktober 2013
Regjeringen holder hastemøte om radikalisering
Regjeringen er ikke fornøyd med de rødgrønnes innsats mot ekstremisme. Neste uke kaller justisministeren flere statsråder til et hastemøte om radikalisering. Antirasistisk Senter og andre organisasjoner som jobber mot ekstremisme er fornøyde med signalene fra den nye regjeringen.
18. oktober 2013
Kunnskapsministeren dropper støtte til "norsk-påbud" i skolegården
- Generelt tenker jeg at det er naturlig og gunstig at vi i størst mulig grad har et felles språk i skolen, men et forbud mot ulike språk i skolegården virker veldig overdrevet og veldig problematisk, uttaler leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til NRK.
11. oktober 2013
I kjølvannet av den «unge muslimske vekkelsen»
De aller færreste norske moskeer og muslimer vil forsvare steining for utroskap eller homoseksuell praksis i dag, skriver Marius Linge.
30. september 2013
Et godt pedagogisk eksempel på når man ikke skal bruke rasismebegrepet
Leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, er klar på at bussjåføren ikke hadde noen grunn til å kalle Anna rasist.
25. september 2013
PFU: Denne tegneserien er ikke rasistisk
Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener at Dagbladet ikke brøt god presseskikk ved å trykke en tegneseriestripe av Tomas Drefvelin.Nå uttrykker både Antirastisk Senter og Det Mosaiske Trossamfund skuffelse over PFUs konklusjon tirsdag.
20. september 2013
Flere utesteder kontrolleres for diskriminering
Dobbelt så mange steder er under lupen i år som i fjor. Osloby ble med på kontroll en fredag kveld.
18. september 2013
Kan borgerkrig bli reklame?
Gamestop Norge postet i dag dette bildet for å reklamere for dataspillet Grand Theft Auto 5. - Å bruke bilder fra en av verdens verste væpnede konflikter for å promotere et spill er ekstremt usmakelig, sier Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk senter, til Opplysningen 99,3.
19. august 2013
Hvor er antirasistene nå?
- Det er dessverre flere eksempler på at minoritetspolitikere i Frp møtes på et vis som gjør deres hudfarge og bakgrunn til et tema, noe som er uakseptabelt, uttaler leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til Dagbladet.

Flere saker.
Antirasistisk Senter, Storgata 25, Postboks 244, Sentrum, NO-0103 Oslo
Tlf.: +47 23 13 90 00, Fax: +47 23 13 90 13, e-post: epost@antirasistisk-senter.no